ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ Κ. ΑΝΔΡΕΑ

Σήμερα, στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, έγινε θέμα η ομιλία του Μητροπολίτου Κονίτσης κ. Ανδρέα, στην οποία δήλωσε προς τους πιστούς, ότι τα γιαούρτια και τα λοιπά «ευγενή» προϊόντα που ρίχνουν πολίτες στους  πολιτικούς, δεν είναι κάτι τραγικό.. Αντιθέτως, αν και δεν συμμερίζεται όπως  λέει τις πράξεις αυτών των πολιτών, θα αναφωνούσε «να αγιάσει το χέρι αυτών που το πράττουν».

Η παρουσιάστρια του δελτίου, κα Όλγα Τρέμη μετά το ατόπημα να  αποκαλέσει σε προγενέστερο δελτίο ειδήσεων και κατά την συζήτηση με εκπρόσωπο  της κυβέρνησης, τον λαό «μάζα», μετά το στιγμιότυπο με τις δηλώσεις  του Μητροπολίτου, είπε προς την κάμερα ότι καλά θα κάνουν να τον μαζέψουν (τον Μητροπολίτη).

Καταρχήν, η κα Τρέμη, καλό είναι να ξέρει ότι ο Μητροπολίτης δεν  είναι σκυλί για να το μαζέψεις. Και όπως κάθε ελεύθερος άνθρωπος, έτσι και αυτός εκφράζει την άποψή του. Και την εκφράζει ειρηνικά και διά του λόγου και όχι όπως συνηθίζεται στις μέρες μας.

Ο όρος «μαζέψτε τον» παραπέμπει σε άλλα, παρά σε δημοσιογράφο..

Άραγε, αναρωτήθηκε η «δημοσιογράφος» για την πραγματική βία που υπάρχει στην χώρα ; Για τους δεκάδες κάθε χρόνο που πεθαίνουν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν να δώσουν «φακελάκι» ; Για τους δεκάδες που αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους ; Για τους δεκάδες αθώους που κλείνονται στις φυλακές και καταστρέφονται γιατί δεν ανήκουν στο «σύστημα» ; Η βία των γιαουρτιών είναι σταγόνα μπροστά στην αθόρυβη βία που εδώ και χρόνια δέχονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Και μακάρι να ήταν ικανό ένα γιαούρτι να διορθώσει πράγματα πριν τα γιαούρτια γίνουν πέτρες.

Και όσον αφορά την παρουσιάστρια, καλό είναι να θυμηθεί τον ορισμό του δημοσιογράφου και την υποχρέωσή τους να μην εκφράζουν προσωπικές γνώμες αλλά να μεταδίδουν αυτούσια την είδηση. Αλλά πώς περιμένουμε να λειτουργήσουν έτσι, δημοσιογράφοι για τους οποίους ο κόσμος είναι «μάζα» ;

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply