Η ελληνική κρίση, οι κερδοσκόποι και οι περίεργες συμπτώσεις για τον ρόλο των Η.Π.Α.

Η ελληνική κρίση, οι κερδοσκόποι και οι περίεργες συμπτώσεις για τον ρόλο των Η.Π.Α.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση.

Μία κρίση που μαστίζει κάθε μικρομεσαίο Έλληνα, μια κρίση που καθημερινά οδηγεί στον θάνατο και στην εξαθλίωση συνανθρώπους μας, μία κρίση που δημιουργεί προϋποθέσεις για ουσιαστική πλέον απώλεια της εθνικής  μας κυριαρχίας αφού οδήγησε σε καταστρατήγιση του Συντάγματος και στην λήψη εκ των έξω επιβεβλημένων νομοθετημάτων, μία κρίση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εκποίηση του εθνικού μας πλούτου μετά την μεθοδική και σκόπιμη υποτίμησή του που ήδη συντελείται στο όνομα της κρίσης .

Και επειδή αποτελεί κανόνα ότι όταν κάποιος χάνει κάτι, κάποιος άλλος κερδίζει, από την κρίση αυτή, ορισμένοι  «επενδυτές» και εδρεύουν κυρίως στις Η.Π.Α. από την αρχή της κρίσης και έως σήμερα έχουν όπως οι ίδιοι δηλώνουν κερδίσει εκατομμύρια δολάρια. Από την ελληνική κρίση, στην οποία επένδυσαν.

Οι Η.Π.Α. που μέχρι σήμερα αν και δηλώνουν υποστηρικτές του Ευρώ και μετ’ επιτάσεως παρακαλούν τους ευρωπαίους να σώσουν την Ελλάδα και να βρούνε λύση, είναι η μόνη χώρα που σαφώς έχει κάθε κίνητρο να μην βρεθεί λύση και να διασπαστεί η νομισματική ένωση.

Ας εξετάσουμε αντικειμενικά τα γεγονότα :

Οι Η.Π.Α., μία χώρα με τεράστιο χρέος και έλλειμμα, μία χώρα με πληθωρικό νόμισμα που οφείλει την ισχύ του στην διαπραγμάτευση του πετρελαίου με αυτό, θορυβήθηκαν  όταν οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες του κόσμου, δήλωσαν ότι θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται το πετρέλαιο που παράγουν, σε ευρώ.

Αυτό θα μείωνε άμεσα την ισχύ του δολαρίου, με αποτέλεσμα αυτό να υποτιμηθεί και να μην μπορούν οι Η.Π.Α. να λάβουν τα πολυπόθητα δάνεια που -όπως γνωρίζουμε- μέχρι και πριν από ένα χρόνο αν δεν τα λάμβαναν  θα κατέρρεαν όπως ανακοίνωναν, αφού παράλληλα οι τράπεζες δεν θα δάνειζαν μία χώρα με πολύ υποτιμημένο νόμισμα.

Είναι τυχαίο λοιπόν, ότι μετά την ανακοίνωση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών (Ιράκ, Λιβύης, Βενεζουέλας, Ιράν, Συρίας), ήδη τέθηκε εκτός μάχης το Ιράκ με την πτώση του Χουσείν (όπου αποδείχθηκε ότι ήταν πρόφαση η ύπαρξη πυρηνικών, αφού ποτέ δεν βρέθηκαν), η Λιβύη με τη πτώση του Καντάφι, η Βενεζουέλα με την «ασθένεια» του Τσάβεζ (και λέω ασθένεια γιατί όπως αποδείχθηκε και με την υπόθεση του θανάτου του Αραφάτ, οι ασθένειες μπορούν και να «δημιουργηθούν») και που γίνεται φανερή προσπάθεια για να βγει εκτός μάχης και το Ιράν και η Συρία ;

Αυτό θα ισχυροποιήσει το δολάριο. Όμως από την άλλη πλευρά, έπρεπε να υπάρξει και ένα πλήγμα στο αντίπαλο δέος (ευρώ) για να μειωθεί η ισχύ του και να μην αποτελεί επιθυμητό μέσο διαπραγμάτευσης για τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Και έτσι, βρίσκεται μία χώρα που αποτελεί ιστορικό μέλος της Ε.Ε. και πυρήνα της ευρωζώνης, η Ελλάδα και αρχίζουν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν μαθηματικά μετά από λίγα χρόνια σε κρίση και γενίκευσή της με πτώση του ευρώ.

Ας θυμηθούμε ότι παράγοντες που δημιούργησαν την ελληνική κρίση, όπως η τεχνικώς καλλιεργούμενη εικονική ευμάρεια, η ανεξέλεγκτη χορήγηση δανείων και βέβαια η μη συγκράτηση των τιμών στα επίπεδα των μισθών, άρχισαν  αφότου η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ (και μάλιστα σκόπιμα με τεχνικώς παραποιημένα στοιχεία ) και 6 μήνες πριν χτυπηθεί  το Ιράκ.

Μάλιστα επειδή η κρίση είχε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, οι Η.Π.Α. θα ωφεληθούν και από το γεγονός ότι αν δεν υπάρξει άλλος τρόπος να ξεπεραστεί αυτή, η ΕΚΤ ίσως να αναγκαστεί να δώσει εντολή για έκδοση από τις Κεντρικές Τράπεζες των κρατών μελών νέων τραπεζογραμματίων, γεγονός που θα είναι καταστροφικό για το «πολιτισμένο» ευρώ, αφού θα γίνει πλέον πληθωρικό, όπως και το δολάριο.

Όλα τα παραπάνω, σημειώνονται απλώς για να ξεκαθαριστεί ο ρόλος των Η.Π.Α.

Οι άλλοι που κέρδισαν από την ελληνική κρίση, ήταν  οι κερδοσκόποι που μέσω των δεκάδων επιχειρήσεων και ομίλων τους, επένδυσαν στην ελληνική κρίση αποκομίζοντας τεράστια κέρδη εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι τυχαίο πως παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση και μάλιστα προφανώς λόγω αυτής, η λίστα του περιοδικού Forbes με τους εκατομμυριούχους ανά τον κόσμο, μεγάλωσε σημαντικά.

Ο διασημότερος εξ΄αυτών, είναι ο Σκοπιανός George Soros, ο οποίος μεθόδευσε και την μεγάλη υποτίμηση που δέχθηκε από τα παιχνίδια των κερδοσκόπων, η αγγλική λίρα πριν λίγα χρόνια. Αυτός ο ανθέλληνας κερδοσκόπος, ο οποίος έχει κερδίσει εκατομμύρια από την ελληνική κρίση και τώρα προσβλέπει φανερά στην αγορά εδαφικών εκτάσεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε είχε δηλώσει, μέσω επενδυτικών funds και επιχειρήσεων real estate που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις οποίες συμμετέχει.

Σκοπός, σύμφωνα με αρθρογράφους ανά τον κόσμο αλλά και όπως φαίνεται από τις έως τώρα κινήσεις και δηλώσεις του ιδίου,  η αγορά περί του 30% των εδαφικών εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου για την δημιουργία τεράστιων τουριστικών εγκαταστάσεων που θα προσφέρουν φθηνές διακοπές σε all inclusive ξενοδοχεία καθώς και η εξαγορά ελληνικών τραπεζών. Και επειδή η ελληνική γη ήταν ακριβή, η λύση είναι να γίνει φθηνή με την κρίση και να αγοραστεί σε ευτελή αξία όπως και οι τράπεζές της που έχουν στρατηγικό ρόλο στην ανατολική Ευρώπη.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις τόσο των Η.Π.Α. όσο και των κερδοσκόπων που δρούνε επωφελούμενοι από την ελληνική κρίση, αποτελούν τουλάχιστον περίεργες συμπτώσεις και φανερώνουν ότι είτε το «σύμπαν συνωμοτεί» κατά της μικρής μας χώρας, είτε κάποιοι άλλοι, που με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, ωφελούνται από τα τεκτενόμενα.

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply