Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Νικόλαος Ντερτιλής και οι δηλώσεις υποστήριξης

Ο  Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Νικόλαος Ντερτιλής και οι δηλώσεις υποστήριξης

“Τί καλό σημάδι που ξέρω, παρότι είμαι 45 χρόνων”…

Αυτά ήταν σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τα λόγια του στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Μιχάλη Μυρογιάννη, κοντά στο Πολυτεχνείο.

Πολλά χρόνια μετά και ενώ ο εντεταλμένος δολοφόνος της Δικτατορίας Ν. Ντερτιλής δηλώνει αμετανόητος για τις πράξεις του, ένας ιεράρχης τον επισκέπεται στην φυλακή και τον συγχαίρει δημόσια διότι όπως λέει “μένει πιστός στις αξίες του”.

Άραγε, πώς μπορεί ένας  ιεράρχης να συγχαίρει έναν αποδεδειγμένο βασανιστή και συνειδητό εκτελεστή και να τον επικροτεί γιατί μένοντας πιστός στις αξίες του, δεν μετανοεί ;

Έτσι, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ένας ιεράρχης καταλύει την αξία και την σημασία μίας αρχής που αιώνες τώρα διδάσκει και προσκαλεί σε αυτήν, η Εκκλησία. Της μετάνοιας.

Η Ιερά Σύνοδος, καλό θα ήταν να αποδοκιμάσει την στάση του ιεράρχη, τιμώντας την αξία της μεταμέλειας και της διδαχές του ίδιου του Ιδρυτή της Εκκλησίας.

Είθε, η πάνσεπτος εικόνα του Μεγάλου Σπηλαίου, να δίνει φώτιση σε αυτούς που πρέπει να μεταλαμπαδέψουν το Φως, καθώς “έσονται οι πρώτοι έσχατοι και οι έσχατοι πρώτοι”..

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply